Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

- Τον Αύγουστο ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία του ΧΥΤΑ Κω

Ομόφωνα αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΧΥΤΑ Κω, να γίνει η μελέτη που αφορά στην οργάνωση και λειτουργία του Συνδέσμου στη βάση της αξιολόγησης του κόστους των υπηρεσιών που έχουν οι δήμοι σήμερα, την κατάθεση πρότασης για το αν μπορεί ο Σύνδεσμος να αναλάβει συνολικά για τους δήμους τη λειτουργία της υπηρεσίας για την αποκομιδή των απορριμμάτων, ενώ κατά πλειοψηφία (καταψήφισε ο Ν. Μυλωνάς), η μελέτη που αφορά το επιχειρησιακό σχέδιο και την πιστοποίηση του Συνδέσμου ως τελικού δικαιούχου για τα προγράμματα της 4ης διαχειριστικής περιόδου, με το δεδομένο πως, βρίσκεται σε εξέλιξη η αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, καθώς και η προμελέτη για τη μονάδα μηχανικής επεξεργασίας και κομποστοποίησης.
Η επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. προσδιορίστηκε να γίνει μετά από 15 ημέρες, όπου θα εγκριθούν οι πρώτες διακηρύξεις.
Παράλληλα, εγκρίθηκε ο 3ος λογαριασμός του έργου, ύψους 900.000 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι, «το έργο πάει πάρα πολύ γρήγορα», όπως μας δήλωσε ο αντιδήμαρχος Δαυίδ Γερασκλής, αφού με το ποσό αυτό, φτάνει η απορρόφηση της συνολικής χρηματοδότησης του έργου, στο 40%.
Αναμένεται δε, η δοκιμαστική λειτουργία του ΧΥΤΑ Κω, η οποία διαρκεί έξι μήνες και είναι υποχρέωση του αναδόχου, να ξεκινήσει μέσα στον ερχόμενο Αύγουστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: