Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

Αρχές Ιουνίου υπογράφεται η σύμβαση για τα Σφαγεία



Απαντώντας ο κ. Γερασκλής σε όλα όσα ακούγονται και γράφονται για τα Σφαγεία, ξεκαθάρισε ευθαρσώς ότι, «το έργο δεν κινδυνεύει. Το έργο είναι όσο ποτέ άλλοτε κοντά στην υλοποίησή του. Κινδυνεύει, εάν κινδυνεύει, ένα μέρος της χρηματοδότησής του». Εξήγησε ότι, από το 1.650.000 ευρώ που είναι ο προϋπολογισμός του έργου, «κινδυνεύουν» τα 650.000 ευρώ (αφορούν χρηματοδότηση από το υπουργείο Γεωργίας). Υπολογίζει δε ότι, το έργο με τις προσφορές που θα κατατεθούν, δεν θα ξεπεράσει τα 1.300.000 ευρώ. «Επομένως, με το 1.000.000 ευρώ που έχουμε ήδη, φτάνει και περισσεύει για να προχωρήσει πάρα πολύ το έργο» τόνισε, προσθέτοντας παράλληλα ότι, «το ποσό αυτό που είναι δεσμευμένο από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» και από ίδιους πόρους του δήμου, φτάνει για το 80% του έργου».
Εκτός αυτών, ο κ. Γερασκλής μας ενημέρωσε ότι, το υπουργείο Γεωργίας δεν δίνει καμία γραπτή εγγύηση για το εάν προτίθεται να δώσει τα χρήματα πέραν των συγκεκριμένων προθεσμιών, τονίζοντας παράλληλα πως, από τις 22 Νοεμβρίου του 2007 είχε αποστείλει σχετικό έγγραφο στο εν λόγω υπουργείο, ζητώντας παράταση μέχρι το τέλος του 2008, αιτιολογώντας και το γιατί την ζητά.
Εκτιμά πάντως ότι, με την εντός του 2008 υπογεγραμμένη σύμβαση και την κατάθεση των σχετικών τιμολογίων μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα, δεν υπάρχει περίπτωση να ην γίνει το έργο.
Στην απευκταία όμως περίπτωση που, για διάφορους λόγους δεν καταβάλει τα χρήματα το υπουργείο, «είναι έτοιμη η πρόταση να πάει ως έργο – γέφυρα και με παραπάνω χρηματοδότηση, στο 4ο Κ.Π.Σ.» δήλωσε ο κ. Γερασκλής.
Εν κατακλείδι, στις 18 Μαρτίου θα γίνει η κατάθεση των προσφορών. Η αξιολόγηση και η επιλογή του αναδόχου αναμένεται περί τα τέλη Μαΐου. Με την τήρηση αυτών των ημερομηνιών, αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης του έργου, στις αρχές Ιουνίου και η ολοκλήρωσή του, τον Ιούνιο του 2009.
Επειδή δε, το έργο γίνεται με τη μέθοδο μελέτη – κατασκευή, με την κατάθεση της μελέτης εφαρμογής από τον ανάδοχο και δίχως να γίνει καμία εργασία, θα υπάρχει έτοιμο τιμολόγιο γύρω στα 300.000 ευρώ.
Απαντώντας τέλος, σε όσα ισχυρίζεται η πρώην δημοτική αρχή της Κω, αφού υπενθύμισε ότι, μόλις τον περασμένο Μάρτιο υπογράφηκε η σύμβαση για την προμελέτη, τόνισε πως, «το μόνο που έγινε στην προηγούμενη 4ετία, από το 2002 έως το 2006, ήταν η απαλλοτρίωση των 13 στρεμμάτων».
Εν κατακλείδι, εκτιμά πως, «εδώ που έχουμε φτάσει, ο δρόμος για να γίνει το έργο είναι χωρίς επιστροφή».

ΠΗΓΗ:www.superstathmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: